lauantai 1. heinäkuuta 2017

Aika lentää pesästä...

Vihdoin ja viimein, olen muuttamassa omilleni vuokrakämppään, pois vanhempieni siipien alta. On jo kieltämättä aikakin, ikää on pian 20, eikä yliopistoon kulkeminen 70 km:n päästä olisi ollut järkevää taloudellisesti tai mitenkään muutenkaan.  Lukioaikaankin matka kotoani lukiolle oli aina 50km suuntaansa, se kieltämättä vei miehestä mehut, joten encore ei tule kuuloonkaan.
Noh, millainen vuokrakämppä on sitten kyseessä? Kyseessä on kaksio, jonka tulen elokuusta lähtien jakamaan matematiikan luokanopettajaksi opiskelevan miehen kanssa. Sijainti on mitä mainioin, vain 200m tiedekuntani (kauppatieteet)  rakennukselle. Vuokra on 400€/kk, johon sisältyy vesi jne. Kieltämättä ei mikään halvin vuokra jaetusta kaksiosta, mutta yksiö olisi joka tapauksessa tullut liian kalliiksi tukiin nähden. Monella paikkakunnalla samalla vuokrasummalla olisi saanut toki yksiön, mutta Joensuun huonolle vuokra-asuntotilanteelle en minä oikein mahda mitään. Sääliksi käy kieltämättä niitä opiskelijoita, jotka vasta nyt alkavat yksiötä itselleen hakea, ne ovat suorastaan peruskallion alla.
Mielenkiintoista itsekseen asumisessa tulee olemaan henkilökohtaisen talouteni suhteen se, että miten paljon rahaa tulee menemään ruokaan ja muihin perustarpeisiin. Pyrin laskemaan ruokamenoja tekemällä mahdollisimman paljon ruokaa itse. Myöskään alkoholia en ole tähän asti kuluttanut yhtä pahanmakuista Irish coffeeta lukuunottamatta, joten alkoholin osalta odotan kustannuksien pysyvän nollassa. Tupakka ei myöskään pala.
Valmistaudun  nyt kesän ajan omilleen muuttamiseen siten, että säästän kesätyötuloni vuokratakuuta sekä kämpän kalustehankintoja varten. Suunnitelmissa on myös hankkia hieman ylimääräistä keräämällä mustikoita ja myymälle ne eteenpäin, saa nähdä miten tämän sällin kantti, sekä selkä kestää sitä hommaa.
Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti