tiistai 21. marraskuuta 2017

Marraskuinen tilannekatsaus

Hei taas!

Opintoni yliopistossa ovat edenneet tähän asti hyvin ja talvikin on tehnyt tuloaan vähitellen tänne Pohjolaan. Viime kuukauden kuluista ja menoista ei ole tullut vielä mitään sanottua, joten tässäpä ne:


Tulot: 527.5 € (Asumistuki + opintotuki)

Menot: Vuokra 400€
Ruokailu, pyykinpesuaineet ja hygienituotteet:  77.86€
Matkustelu: 0€
Baari sun muu huvittelu: 0€

Kulujen jälkeen tuista jäi käteen: 49.64€

Enemmän olisi ollut varaa syödä tai rällätä taas lokakuun aikana. En vain näe baarissa juoksemiselle tarvetta, koska ainoastaan tanssilattia on mielestäni hyvä syy mennä sinne. Kaljan tai pari voi toki aina ottaa, mutta en saa siitä minkäänlaista erikoista nautintoa. En kuitenkaan tuota noin 50€ ylijäämää aio sijoittaa, vaan makuutan tilillä yllättävien kulujen varalta, koska niitähän tulee jossain vaiheessa aivan varmasti. Toisaalta pankkitililläni on juurikin "normaalia" kulutusta varten aina noin 1500€, mutta lisänä rikka rokassa.

Myös salkkuani on myllerretty aika paljonkin viime aikoina. Tein jonkin verran aktiivista kaupankäyntiä, mutta enää en sitä ainakaan loppuvuonna tee, koska Kelan tulorajat tulevat kohta vastaan. Nyt olen sitoutunut holdaamaan suurimpaa osaa salkkuni omistuksista pitkänkin ajan.
Salkkuni näyttää tällä hetkellä tältä:
Suurimmat muutokset ovat seuraavanlaiset: Detection Technology, SaltX ja Kotipizza saivat poistua salkusta. SaltX:n kehitys ei ole ollut mieluista ja kurssi lähtikin laskuun pian sen jälkeen kun myin omistukseni pienellä tappiolla.
Deeteessä ei ole mitään vikaa, mutta koen saavani parempaa tuottoa pitkällä aikavälillä Kanadan kasvavan kannabisbisneksen myötä. Deeteestä luovuin hyvällä voitolla.
Kotipizzan osalta on tullut hyviä uutisia, mutta kurssi ei näytä reagoivan mitenkään. Toisaalta luulen, että Kotipizzankin kohdemarkkinat ovat kohta saturoituneet ja kasvua ei enää paljoa ole saatavissa laajentamatta toimintaa ulkomaille, joka on asia aivan erikseen ja myös todella riskialtista.
Riskialttiista puheenollen, portfolioni on tällä hetkellä suunnilleen yhtä riskialtis kuin venäläinen ydinsukellusvene onnettomuuksille. Näen kuitenkin asian niin, että valitsemalla vain ns. varmoja lappuja ei sijoituspääomani pääse kasvamaan sellaista vauhtia mikä olisi tavoitteena. Pyrin käyttämään joka päivä edes tunnin tai pari sijoituksieni seuraamiseen ja uusien kohteiden etsimiseen. Ja pyrkimys olisi tästä taustatyöstä saada vähän vaivanpalkkaa ylisuurilla tuotoilla.Toivottavasti kohtaloni ei ole kuin Kurskilla.

Sitten vähän vielä uusista omistuksistani.
Aurora Cannabis ja Invictus MD ovat molemmat kanadalaisia kannabiksen tuottajia, Aurora tällä hetkellä alan toiseksi suurin tekijä Canopy Growthin jälkeen. Invictus puolestaan pieni tekijä, mutta se on mielestäni asemoinut itsensä sen verran hyvin kannabiksen laillistamista varten, että se tulee pärjäämään erinomaisesti. Invictus MD on myös hinnoiteltu reilusti muita kannabisosakkeita halvemmaksi. Tämä johtuu todennäköisesti siitäkin, että media ja analyytikot ovat kiinnittäneet huomionsa tähän asti vain suurimpiin tekijöihin alalla. Poliittinen riski on toki aika kova näiden lappujen osalta, mutta kun katsoo kansan mielipiteitä kannabiksen laillistamisesta viihdekäyttöönkin, niin on mielestäni vain ajan kysymys milloin se tapahtuu Kanadassa sekä Yhdysvalloissa. Luulenpa myös, että tulen näkemään senkin päivän kun Suomessakin kannabis on laillistettu viihdekäyttöön, jahka päättäjistö alkaa koostumaan enemmän nykyisistä nuorista. Ensi vuoden heinäkuussa tulemme näkemään miten kannabiksen laillistamisen suhteen käy Kanadassa, toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mikäli hommat ei mene ihan kuin strömsöissä, niin olen kyllä valmistautunut holdaamaan kannabislappujani pitemmänkin aikaa. Tästä kannabisalasta ja siihen liittyvistä yrityksistä voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta luulen, että teitä lukijoita ei aihe niin paljon kuitenkaan kiinnosta. Kommentoikaa toki jos olen väärässä asian suhteen.
 Kiitos kun luit :)

2 kommenttia:

 1. Varsin rohkea osuus salkustasi Bitcoinia, mutta et varmasti valita yhtään :)
  http://digivaluutat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo korkea riski kieltämättä otettu Bitcoinin kanssa, mutta en tosiaan vielä ainakaan voi valittaa. Todennäköisesti seuraavan vuoden aikana myyn edes osan osuuksistani Bitcoinista.

   Poista